Merekam Sejarah Industri Kopi Nur di Sungai Penuh (1984-2019)

Feldisa Sekar Wulandari, Midawati Midawati

Abstract


This article aims to address the issues related to the development of Kopi Nur industry in Sungai Penuh over the period from 1984 to 2019. The industry had two leadership periods: Nurcaya's leadership from 1984 to 2015, and Zefri Efdison's leadership from 2015 to 2019. The research employs a historical method, encompassing heuristic data collection, source criticism, interpretation, and historiography. During the heuristic phase, primary sources such as books, government-related data, relevant scholarly articles, certificates, and company records were collected. Interviews with informants were also conducted. Under Nurcaya's leadership from 1984 to 2015, Kopi Nur initially used water wheels for production but shifted to machinery due to increased demand. During Zefri Efdison's leadership, rapid coffee industry growth occurred due to effective sales management and workforce handling. To boost consumer interest, Zefri Efdison engaged in exhibitions and training programs. The study's findings conclude that Kopi Nur originated from Bukit Apit coffee in Bukittinggi and evolved into a family business under Nurcaya. Over 35 years since the introduction of the Kopi Nur brand, significant development has occurred, yielding positive impacts on the sustainability of Kopi Nur business.

Keywords


Kopi Nur; industry development; historical research; leadership transition; business evolution

Full Text:

PDF

References


Aninsi, N. (2021). Inilah Alasan Mengapa Indonesia Disebut sebagai Negara Agraris. Retrieved August 24, 2023, from Katadata.co.id website: https://katadata.co.id/safrezi/berita/61658d3d7db87/inilah-alasan-mengapa-indonesia-disebut-sebagai-negara-agraris.

Breman, J. (2014). Keuntungan Kolonial dari Kerja Paksa Sistem Priangan dari Tanam Paksa Kopi di Jawa. Jakarta: Yayasan Obor Indonesia.

Edvan, B. T., Edison, R., & Same, M. (2016). Pengaruh jenis dan lama penyangraian pada mutu kopi robusta (Coffea robusta). Jurnal Agro Industri Perkebunan, 4(1), 31–40.

Ervina, M. (2021). Prospek Industri Pengolahan Kopi di Kabupaten Kerinci. Khazanah Intelektual, 5(2), 1172–1189. https://doi.org/10.37250/newkiki.v5i2.117.

Fadilla. (2019). Strategi Pengembangan Produksi Home Industry Kopi Dalam Upaya Meningkatkan Pendapatan Masyarakat (Skripsi). Institut Agama Islam Negeri Bukittinggi.

Herlina, N. (2020). Metode Sejarah. Bandung: Satya Historika.

Hidayat, D. W., & Setiawan, A. P. (2015). Perancangan interior café dan restoran khas Surabaya di Jalan Embong Malang Surabaya. Intra, 3(2), 92–101.

Kuntowijoyo. (2018). Pengantar Ilmu Sejarah. Yogyakarta: Tiara Wacana.

Lailatusysyukriyah. (2015). Indonesia dan Konsepsi Negara Agraris. SEUNEUBOK LADA: Jurnal ilmu-ilmu Sejarah, Sosial, Budaya dan Kependidikan, 2(1), 1–8.

Mardia, M., Hutabarat, M. L. P., Simanjuntak, M., Sipayung, R., Saragih, L., Simarmata, H. M. P., … Tjahjana, D. (2021). Strategi Pemasaran. Medan: Yayasan Kita Menulis.

Marta, S. (2014). Konstruksi Makna Budaya Merantau di Kalangan Mahasiswa Perantau. Jurnal Kajian Komunikasi, 2(1), 27. https://doi.org/10.24198/jkk.v2i1.6048.

Milyani, V. (2021). Pengembangan Buku Pengayaan Fisika SMA Berbasis Etnosains pada Pengolahan Secara Tradisional Kopi Rakyat Kerinci (Skripsi). Universitas Jambi.

Mursal, M. (2015). Hubungan Upah Dan Jam Kerja Terhadap Produktivitas Industri Kopi Nur Kerinci. Al-Qisthu: Jurnal Kajian Ilmu-Ilmu Hukum, 13(1), 51–72. https://doi.org/10.32694/qst.v13i1.1213.

Putri, B. R. T. (2017). Manajemen Pemasaran. Denpasar: Universitas Udayana.

Rabani, U. (2020). Analisis Kepuasan Konsumen Terhadap Produk Kopi Bubuk KUB Bukik Apit di Kota Padang (Skripsi). Universitas Andalas.

Rifa’i, M. R. (2022). Analisis Sistem Upah dalam Meningkatkan Kinerja Karyawan di PT. Linggarjati Mahardika Mulia Pacitan (Skripsi). Institut Agama Islam Negeri Ponorogo.

Riniarsi, D. (2016). Outlook Kopi. Jakarta: Kementerian Pertanian.

Saputra, M. R. (2021). Proses dan Tata Kelola Pengolahan Kopi Robusta dari Green Bean Menjadi Bubuk Kopi Nur Kota Sungai Penuh Kabupaten Kerinci (Skripsi). Universitas Jambi.

Sateria, A., Yudo, E., Zulfitriyanto, Z., Sugiyarto, S., Melati, R., Saputra, B. E., & Naufal, I. (2019). Rancang bangun mesin pengayak pasir untuk meningkatkan produktivitas pengayakan pasir pada pekerja bangunan. Manutech: Jurnal Teknologi Manufaktur, 11(01), 8–13. https://doi.org/10.33504/manutech.v11i01.90.

Sauki, R. (2020). Analisis Preferensi Konsumen Terhadap Kopi Bubuk Nur di Kota Sungai Penuh dan Kabupaten Kerinci (Skripsi). Universitas Jambi.

Suryani, A., Zed, M., & Hardi, E. (2019). Studi Komparatif: Sistem Tanam Paksa Sumatera Barat Dengan Jawa Abad 19. Jurnal Kapita Selekta Geografi, 2(4), 11–20.

Tanrifaisal, S., Natadjaja, L., & Febriani, R. (2019). Perancangan Ulang Kemasan Abon Sapi Bu Sarti. Jurnal DKV Adiwarna, 1(14), 10.

Zed, M. (1999). Dasar-dasar Metodologi Ilmiah: Beberapa Catatan tentang Penelitian Ilmiah and Cara Berpikir Ilmiah. Padang: Pusat Kajian Sosial-Budaya & Ekonomi (PKSBC).




DOI: http://dx.doi.org/10.25077/jas.v13i2.113

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Copyright (c) 2023 Feldisa Sekar Wulandari & Midawati

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Analisis Sejarah

published by Laboratorium Sejarah, Department of History, Universitas Andalas, Padang, West Sumatra, Indonesia
E-mail: jurnalanalisissejarah@gmail.com

This Open Access journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License